Zlatobýl

jiné názvy: -

latinsky:  

čeled: 

Varování: 

Druhy

Popis rostliny: 

Stanoviště: 

Životní cyklus: 

Použitelné části:  

Léčivé účinky: 

Bylinková kuchyně:

Květy: 

Lokality výskytu: 

Chuť při požití drogy: 

Pěstování: 

Biochemie: 

Kontraindikace:

Zdroje:

 

Vyhledávání:
CalPhotos | Wikimedia
Tropicos | Plants of the World | IPNI | PlantList
BHL | EOL | GBIF | ITIS | Wikipedia

Andělikový čaj

Půl čajové lžičky nadrceného kořene anděliky
2 dcl vody

Postup:

Anděliku dejte do hrnku a zalijte vroucí vodou. Nechte odstát asi 10-15 minut a pak přeceďte přes jemné sítko. Popíjet se může 1-2x denně.

Motiv Anděliky na porcelánu

Víno z anděliky:

5 lžic nasekaného kořene anděliky zalijte červeným vínem a nechte při teplotě cca 20 °C vyluhovat. Během louhování občas protřepejte. Po 2 dnech víno sceďte a popíjejte 3x denně před jídlem.