Ibišek

jiné názvy: -

latinsky:  Hibiscus


Čeleď:

Druhy: existuje přes

Popis rostliny: 

Stanoviště: 

Životní cyklus: 

Použitelné části:  

Léčivé účinky: 

Bylinková kuchyně: 

Květy: 

Lokality výskytu: 

Chuť při požití drogy: 

Pěstování: Opadávající poupata signalizují vyschnutí kořenového balu, nedostatek živin, náhlé kolísání teplot, nedostatek světla či příliš velkou změnu stanoviště

Chemie: 

Kontraindikace:

Zdroje:

https://www.novinky.cz/bydleni/zahrada/clanek/ibisky-148986

 

Vyhledávání:
CalPhotos | Wikimedia
Tropicos | Plants of the World | IPNI | PlantList
BHL | EOL | GBIF | ITIS | Wikipedia

Andělikový čaj

Půl čajové lžičky nadrceného kořene anděliky
2 dcl vody

Postup:

Anděliku dejte do hrnku a zalijte vroucí vodou. Nechte odstát asi 10-15 minut a pak přeceďte přes jemné sítko. Popíjet se může 1-2x denně.

Motiv Anděliky na porcelánu

Víno z anděliky:

5 lžic nasekaného kořene anděliky zalijte červeným vínem a nechte při teplotě cca 20 °C vyluhovat. Během louhování občas protřepejte. Po 2 dnech víno sceďte a popíjejte 3x denně před jídlem.