Šafrán
jiné názvy: -
latinsky:
Druhy: existuje přes
Popis rostliny:
Stanoviště:
Životní cyklus:
Použitelné části:
Léčivé účinky:
Bylinková kuchyně:
Květy:
Lokality výskytu:
Chuť při požití drogy:
Pěstování:
Chemie:
Kontraindikace:
Zdroje:
Vyhledávání:
CalPhotos | Wikimedia
Tropicos | Plants of the World | IPNI | PlantList
BHL | EOL | GBIF | ITIS | Wikipedia
Andělikový čaj
Půl čajové lžičky nadrceného kořene anděliky
2 dcl vody
Postup:
Anděliku dejte do hrnku a zalijte vroucí vodou. Nechte odstát asi 10-15 minut a pak přeceďte přes jemné sítko. Popíjet se může 1-2x denně.
Motiv Anděliky na porcelánu
Víno z anděliky:
5 lžic nasekaného kořene anděliky zalijte červeným vínem a nechte při teplotě cca 20 °C vyluhovat. Během louhování občas protřepejte. Po 2 dnech víno sceďte a popíjejte 3x denně před jídlem.